مقالات مرتبط
تو بخوان ته فنجان دلم را...
.webp)
-
۱۵ فروردین ۱۴۰۴
-
741
فال قهوه
به من از آینده بگو
انسان ها در طول تاریخ همواره از دانستن آینده احساس خوبی داشتند و شاید با خود فکر می کردند که می توانند با اطلاع داشتن از آینده جلوی اتفاقات ناگوار را بگیرند و یا حتی خود را برای استقبال از اتفاقات خوب آماده کنند.
از آنجایی که انسان عادی فقط از سه درصد از مغز خود استفاده می کند پس طبیعی است که می تواند با این درصد ناچیز زندگی نه چندان متفاوتی را پیش ببرد و همین موضوع نیز به ولع اطلاعات داشتن از آینده به انسان می افزود، هرچند که این اطلاعات گاهی درست هم نبودند اما آن حس آگاهی هر چند بی پایه و اساس برای انسان آسودگی خاطر فراهم می کرد.
تاریخچه فال قهوه
یکی از پرطرفدار ترین روش های پیشگویی آینده فال قهوه است که تاریخچه ی این آینده بینی به چین باستان برمی گردد که البته باید عنوان کنم که در آن زمان با قهوه این کار را نمی کردند بلکه در چین راهبانی وجود داشتند که طی مراسمی خاص چای را در فنجان هایی شبیه به کاسه سرو می کردند و تفاله های ته فنجان که اشکال گوناگونی را به خود می گرفتند را تحت عنوان رویدادهایی از آینده تفسیر می کردند.
بعدها اعراب از این روش تقلید کرده و از قهوه برای پیش بینی آینده استفاده می کردند.
جالب است بدانید که این موضوع به قدری در کشورهای عربی پرطرفدار بود که باعث شده بود این کشورها تا صدها سال کشت قهوه را در انحصار خود نگه دارند تا اینکه در قرن هجدهم قهوه به اروپا و آمریکا راه یافت.
در حال حاضر خواندن ته فنجان قهوه یا همان فال قهوه در کشورهایی چون ایران- روسیه- ارمنستان- یونان و یوگوسلاوی طرفداران خاص خود را دارد.
ورود فال قهوه به اروپا
همان طور که پیش تر گفتیم اعراب برای چندین سال کشت و تولید قهوه را در انحصار خود نگه داشته بودند و در ابتدا به این صورت از قهوه استفاده می کردند که دانه های سبز و بو داده نشده ی قهوه را دم می کردند و یک نوشیدنی شبیه به چای از آن تهیه می کردند و بیشترین مصرف کنندگان این نوع قهوه در میان اعراب زنان بودند که جدای از فال، برای کاهش درد و کاهش انقباضات دوره ی قاعدگی نیز مورد استفاده قرار می گرفت.
اعراب که از قهوه ی بو داده نشده استفاده می کردند در واقع داشتند از قهوه ی سبز که در حال حاضر با نام قهوه ی لاغری شناخته می شود استفاده می کردند. قهوه ی سبز جدا از کاهش درد و عملکردی شبیه به مسکن و آرام بخش، خواصی چون کاهش قند و کاهش فشار خون و افزایش تمرکز را در خود جای داده است که اگر بحث فال را از این دان های سبز پرخاصیت جدا کنیم می بینیم که قبیله های عرب به معجزه ای دست پیدا کرده بودند که در داشمندان تازه در قرن اخیر به آن دست پیدا کرده اند.
برای اطلاعات بیشتر و خرید دانه های سبز قهوه یا همان قهوه لاغری اینجا کلیک کنید.
قهوه در ابتدا در یمن کشت می شد و از یمن به سایر کشورهای عربی صادر می شد اما پس از آن از طریق عثمانی ها به ترکیه فرستاده می شد. قهوه که در ترکیه به یک نوشیدنی بسیار محبوب تبدیل شده بود باعث شد اولین کافی شاپ دنیا در دنیال در سال 1475 میلادی در شهر استانبول با نام Kiva Han تاسیس شود.
در این زمان بود که قهوه راه خود به اروپا را از دو مسیر متفاوت پیدا کرده بود: اول راه دریایی و بندرهای یمن و دوم از طریق راه زمینی و توسط عثمانی ها.
در تاریخ 11 و 12 سپتامبر سال 1683 میلادی زمانی که ترک ها وین را به مدت دو ماه محاصره کرده بودند،
نبردی میان امپراطوری روم ،لهستان و لیتوانی علیه امپراطور عثمانی (محمد چهار) رخ داد و ترک ها محبور به شکست محاصره شدند و پس از دو ماه این حصر شکست.
در این زمان که ترک ها مجبور به عقب نشینی بودند حدودا 500 کیسه از قهوه های خود را در این منطقه جا گذاشتند که همین موضوع باعث شد یک تاجر لهستانی از این فرصت استفاده کند و با قهوه های به جا مانده از عثمانی ها نخستین کافه در اروپا را تاسیس کند.
قهوه که در اروپا آنچنان شناخته شده نبود در ابتدا به نوشیدنی محبوب قشر متوسط و بعدها به عضو ثابت قرارهای دوستانه و کاری در اروپا تبدیل شد.
در پی این وقایع شغلی به نام باریستا در اروپا ایچاد شد که این افراد متخصص دم آوری قهوه بودند.
مهارت تشخیص قهوه ی خوب در اروپا به قدری اوج گرفت که افراد با کیسه های کوچکی نزد زنانی رفته و از آنها می خواستند در رابطه با کیفیت قهوه به آنها بگویند به این زنان که متخصص شناسایی کیفیت قهوه بودند Cup-women می گفتند. این تنها یکی از تجارت های فرعی بود که با ورود قهوه به اروپا ایجاد شده بود.
در همین دوران و همین تجارت فرعی بود که به مرور فال قهوه در اروپا رایج شد و این موضوع را در آثار ادبی این دوره نیز می توان یافت.
پس از چند سال که قهوه در میان اروپاییان علی الخصوص زنان به محبوبیت بسیاری رسیده بود در آلمان حزبی شکل گرفت که زنان را از نوشیدن قهوه منع می کرد چرا که این حزب بر این باور بود که قهوه موجب نازایی زنان می شود اما در سال 1742 رسانه ای مقاله ای در باب مزیت و خواص قهوه منتشر کرد که باعث شد مجدد جامعه ی زنان به قهوه روی بیاورند و پس از آن فال قهوه در لهستان نیز رواج پیدا کرد.
افسانه هایی از قهوه
داستانی وجود دارد که می گوید ریشه ی قهوه ی عربیکا به کشور اتیوپی می رسد. یکی از قدیمی ترین افسانه ها بازگو می کند که 650 سال پیش از میلاد مسیح چوپانی در هنگام چرای گوسفندانش به دان هایی سبز رنگ برمی خورد و پس از آنکه آن را می خورد متوجه می شود که خواب آلودگی اش بر طرف شده است. حالا اینکه چطور این افسانه توجیه می کند که چطور این دانه های سفت را بلعیده بماند...
آکوبا که مرد دانای روستا بوده بعد از فهمیدن ماجرا دان های سبز را دم می کند و می نوشد و متوجه می شود که خستگی اش کمتر شده و از این رو این دان های سبز را به راهبان روستا می دهد و راهبان بعد از خوردن به علت تلخی دان ها از آن استقبال نمی کنند و دانه ها را درون آتش می اندازند. بعد از اینکه دانه ها درون آتش می سوزند بوی بسیار خوشی از آن بلند می شود و متوجه می شوند که قبل از استفاده باید دانه ها را بو بدهند.
اهالی این منطقه قهوه را هدیه ی الهی می دانستند و معتقد بودند که خداوند این هدیه در جهت بیداری برای آنان فرستاده است. نکته ی جالب این افسانه این است که آکوبا مرد دانای روستا، با فروش دانه های قهوه به ثروت غیرقابل باوری رسید.
اینکه چقدر این افسانه درست است کسی نمی داند اما همین که این داستان سینه به سینه از 650 سال پیش از میلاد تا به امروز میان جوامع بشری چرخیده است موضوعی است که می توان به وجود این افسانه کمی باور داشت هرچند که این باور کنار شک قرار بگیرد.
باورهای فال قهوه
عموما در میان کشورهایی که به فال قهوه معتقد هستند و نام آنها پیشتر ذکر شد، این باور وجود دارد که فالگیر شخصی است که قدرت تفسیر بالایی دارد و اشکالی را در فنجان می بیند که به چشم یک فرد عادی نمی آید. فالگیر با دیدن تصاویر هر شکل و نماد را به چیزی تفسیر می کند که ادعا می کند به علم آن واقف است. اما این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بسیاری از فالگیرها با استفاده از اشتیاق مخاطبان برای دانستن آینده، راه های سو استفاده را پیدا کرده به پول های هنگفتی دست پیدا می کنند.
فال و پیشگویی، خرافات یا واقعیت؟
بعضی از علم ها هستند که در ذهن نمی گنجند و طی گذر زمان انسان به آنها واقف می گردد. بطور مثال اثر تلقین بر ذهن در قرن های گذشته کاملا بی اساس بوده و کسی تصورش را نمی کرد که ذهن انسان می تواند تاثیر بسزایی در سلامت روح و جسمش داشته باشد اما امروزه علم پزشکی از قدرت ذهن در شفابخشی روح و جسم پرده برداشته است و این موضوع کاملا ثابت شده است. فال هم همینطور است با توجه به انواع فال های مختلفی که در میان اقوام رایج بوده است در ظاهر بی پایه و اساس بوده اما فالی مثل فال رمل که فال پرطرفدار مسلمانان بوده است وادعا شده است که توسط ادریس نبی انجام می شده و یا فال جفر که توسط دانیال نبی انجام می شده است و در میان عوام با نام فال رمل و جفر شناخته می شود. یا اشاره به موضوع فال در اوستا، که مردم را به دوری از آن توصیه کرده است می تواند نشان بر علمی داشته باشد که فهمش برای انسان عادی جایز نیست و دوری از آن بهتر از کنکاش در آن است. همچنین در فرهنگ زرتشت با نگاه کردن به آتش فال می گرفتند که این موضوع نیز در نوع خود قابل تامل است.
نظر شما چیست؟ فال واقعیت دارد یا یک فریب است؟
فال قهوه
برای گرفتن فال قهوه معمولا از قهوه ترک استفاده می کنند چون این نوع قهوه بخاطر نوع آسیابی که دارد لرد مناسبی بر ته فنجان از خود باقی می گذارد و برای ایجاد اشکال مختلف مناسب ترین قهوه است.
همچنین قهوه ی ارمنی هم برای فال مناسب است که غلظت مناسبی دارد با این تفاوت که کمی در طعم با قهوه ی ترک متفاوت است.
مطلوب ترین موضوع در رابطه با قهوه ترک و قهوه ارمنی بوی بسیار مطبوعی است که در فضای خانه از خود به جا می گذارد.
اگر شما به فال قهوه معتقد هستید و یا حتی برای سرگرمی در دورهمی هایتان می خواهید فال قهوه بگیرید لازم است بدانید رونا مناسب ترین قهوه برای فال را در میان محصولات خود جای داده است که با کلیک بر کلید واژه های قهوه ترک و قهوه ارمنی به صفحه خرید هدایت شوید.
مقالات مرتبط
نظرات کاربران